perjantai 16. marraskuuta 2012

Vanhaa ja ripaus uutta

Näin aluksi varoituksen sanasia. Nyt on tulossa kamalia paljastuksia ja paljon asiaa.
Lukijani varmaankin miettivät millaisessa kodissa asumme tällä hetkellä ja millainen on tuleva koti, no nyt mä ajattelin paljastaa teille joitakin asioita. Kuvat eivät ole mistään sisustuslehdestä peräisin olevia, vaan amatöörin ottamia.

Asumme tällä hetkellä kunnan omistamassa rivarissa vuokralla, 2h + keittiö + sauna =63,5 m2.
Nämä meidän kunnan rivitalot ovat karussa kunnossa, rakennuttu kiireellä, ja ikinä ei ole mitään korjauksia tehty. Vuokra ja laatusuhde eivät oikein kulje käsikädessä, mutta pakko sitä on jossakin olla katto pään päällä.

Tämä meidän asuntomme ei ole oikein koskaan tuntunut kodilta, ei miehestäni eikä minustakaan. Tänne on joskus aikanaan kannettu tavarat vain sisälle ja se oli siinä. Kalusteet ostettiin muuttaessa nopeasti ja ns. halvalla. Tästä olemme sen oppineet, että uuteen taloon panostetaan huonekaluihin jne.

Tehdäänpäs siis pieni kierros, ihan kaikkea en teille paljasta, mutta joitakin juttuja kyllä :)

Eteinen:
Meillä on todella vähän säilytys tilaa, sen takia tuo naulakko oikein pursuaa. Mihinkään ei saa säilöön vaatteita, jotenka näin ollen ne ovat näkyvillä.


Makuuhuone:
Juuri ja juuri mahdumme kaikki siellä nukkumaan. Tytöllä on niin paljon leluja, että olen joutunut jo väliaikaisesti siirtämään olohuoneen puolelta tänne makuuhuoneeseen säilytykseen. Tyttären kalusteet ovat Laulumaan sarjaa. Uudessa kodissa nämä siirtyvät pikkuveljelle ja tytölle on prinsessa sänky ostettuna ja odottaa nukkujaansa.
Näkymä ovelta
Pojan ja meidän sängyt
Tytön valtakuntaKeittiö:
Meidän keittiö ei ole todellakaan kodin sydän. Kaapit ovat kamalat. Olisin ehdottomasti halunnut edes maalata ne meidän tähän muuttaessa, mutta se ei ollut mahdollista. Kunta ei suostunut, koska ei ole muka rahoja tuollaisiin, mutta omasta pussista voi kyllä maalauksen kustantaa. Näin ollen tyydyin noihin kamaliin. Keittiössä tykkään siitä että siellä on aika hyvin kaappeja ja kaikki meidän astiat jne muut tavarat mahtuvat hyvin kaappeihin. Myös tuo keittiö on mielestäni sopivan kokoinen. :)Olohuone:
Olohuoneemme on ns. leikkihuone, lelut valtaavat olohuoneesta suurenosan. Niinkuin aikaisemmin olen kertonutkin. Luojan kiitos uudessa kodissa ei tarvitse katsella näin paljon leluja olohuoneessa  ;) Saan siis vihdoin olohuoneen, jossa voi vain nauttia ;D

Lelupaljous


Nyt kun luen tätä tekstiä niin olen vain kertonut kaikkia huonoja puolia, kokoan nyt tähän myös asioita joista tykkään, todella tykkään :


Olohuoneen sohva.
Ihanan iso ja pehmoisa, kelpaa makoilla ja istuskella.


Eero Aarnion Puppy.
Ihana mutta ei pääse oikein arvoonsa meidän kodissamme tällä hetkellä. Tämä on äidin ja tytön lemppari :) <3Keittiön kattokynttelikkö.
Tämä on kotimme uusin sisustushankinta, tällä halusin saada edes jotakin pientä joulufiilistä itselleni, kuin myös vähän kotiinkin. En sen erityisemmin joulua tänä vuonna suosi, niin tuo olkoot minun joulukuuseni :D

Olohuoneen matto.
Pehmoisa, iso ja ihana. Meidän pieni poikakin tuntuu tykkäävän siitä :) Aina kun on ollaan lattialla leikitty/touhuttu ja nostetaan lattialta pois niin hirveä itku tulee. Siinä oli niin ihananpehmoisa touhuta ;)

Tälläistä siis meillä, ei mitään kaunista ja erikoista, mutta kyllä täällä nyt asuu :D
Josko sitten ensi vuoden postaukset olisivat niitä sisustuslehden kuvia ;)

Lopuksi vielä näin perjantain kunniaksi:
Tässä se on :) <3


Kuulen mielelläni risuja ja ruusu vanhasta loukusta ;D ?


Mukavaa Perjantaita kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Voin sanoa, että itse asuin viisi vuotta vuokra-asunnossa jota en tuntenut koko aikana kodiksi.Asunnossa asumiseen liittyi niin paljon murheita ja taistelua että onneksi se on nyt ohi. Nyt minulla on uusi koti jossa olen onnellinen ja tunnen tulevani kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että olet löytänyt viimein sen joka tuntuu ja on se koti. Koti on kuitenkin elämän ehkä tärkeimpiä asioita :)

   Mutta niinhän sitä sanotaan, koti on siellä missä sydänkin :)

   Poista
 2. Tuo teidän uusi talo on upea. <3 Rakastuin nuihin oven vieressä oleviin pilareihin. OMG! <3 <3 <3 <3

  Vuokra-asumisen tuska on tuttu minullekin, mitään ei oikeastaan saa muuttaa, ei välttämättä edes omalla rahalla. :( Teidän koti näyttää kuitenkin kivalta, ja vaikka keittiön kaapin ovet ovatkin parhaat päivänsä nähneet, minusta keittiö on silti aika kiva (tuosta kuvakulmasta ainakin). :) Uusilla ovilla se olisi suorastaan jo upea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) <3
   Vuokra-asuminen on kyllä sitä ei niin suurta herkkua ja oma on kuitenkin aina se oma :) Uusilla ovilla tuo keittiö olisi kyllä se kodin sydän, mutta kun ei niin ei. Noo josko sitten tähän meidän jälkeen muuttavat tykkäisivät noista, sillä remontteja ei ole tiedossa. :|

   Pilareiden suhteen on vaikka mitä suunnitelmia mietitty ;) mutta heh, sinulta tulisi varmaankin ne maailman parhaimmat vinkit :) <3

   Poista
 3. Uudesta talosta näyttäää tulevan ihana! Vuokralla aikanaan asuneena nuo kuviot ovat minullekin tuttuja. Ei meillekään tehty muutoksia. Talot olivat siinä kunnossa, että talvella-86, esikoisen ollessa 11/2-vuotias, makuuhuoneen senä oli paksussa jäässä yhdestä kulmasta n. 80 cm korkeuteen asti! Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi talo on tuollainen todella perinteinen joka on meidän sydäntä lähellä. Tuonne pysty metsää ja laakeeta peltoo maisemaan ei edes mieletäni sopisi mikään modernikivitalo. Eikä sellainen ole edes itselleni mieluinen...

   Voi apua! Kamalaa, ja varsinkin jos tuollaisessa vuokrahuoneistossa asui lapsi..
   Tämä meidänkin rivitalo on rakennettu -86 ja on myös sen näköinen ja tuntuinen, joka paikka vetää ja ilmanvaihto on mitätön, sitä ei suoraan sanotusti ole.
   Mutta ei parane valittaa hirveästi, pitää ajatella niin että minulla/meillä on kuitenkin "koti" ja katto päänpäällä, mitä ei joillakin ole.

   Josko tuo uusi koti olisi sitten se koti. :) Toivon ainakin suuresti niin :)

   Poista