sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kauralastukakku


Bongasin muutama päivä sitten at home-blogista herkullisen ohjeen
joka näytti ja vaikutti niin herkulliselta, 
että oli heti näin sunnuntai aamuna kokeiltava.

Tämä oli kyllä sanojensa vertaista, syysherkkua parhaillaan!


Tässä ohje helppoon ja herkulliseen kakkuun:

Isot kauralastut (4 kpl)
 4 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Sulata ja jäähdytä voi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. 
Viimeisenä lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. 

 Jaa taikina neljään osaan leivinpapereille ja levitä lusikan avulla tasaiseksi ympyräksi.
( Yhdelle leivinpaperille mahtuu paistamaan korkeintaan 2 kauralastua. )
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia, tai kun lastun väri on kauniin ruskea.
 
Täyte
  250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
sokeria ja vaniljasokeria
omenasosetta

Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti maitorahkan kanssa. 
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

 Kakku kootaan laittamalla alimmaiseksi lastu.
  Lastun päälle laitetaan omenasosetta ja sen jälkeen rahkaseosta. 
Jatka kunnes päällimmäiseksi laitetaan kauralastu. 

 Kakun on hyvä tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti,
 jotta lastut sisällä hieman pehmenevät. 
 ( silloin kakku on huomattavasti helpompi leikata. )

Koristeeksi voi laittaa tomusokeria ja vaikkapa omenalohkoja.



Nyt haluan toivottaa kaikille herkullista sunnuntaita!

 

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä. Mekin vähän eilen herkuteltiin ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa herkulliselta kuulostava kakku! Täytyykin testailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli herkullista, huom oli, sillä enää on vain muruset. Ennen kaikkea tämä oli helppo valmistaa ja on helposti muutettavissa maun mukaan, omenat voi korvata esim mansikoilla ja mansikkahillolla, mikseipä puolukoilla ja kinuskilla, vain taivas on rajana makuihin. Suosittelen kokeilemaan ja testailemaan reseptiä :)

      Poista