perjantai 8. helmikuuta 2013

Dolce Gusto ???

Herään myös tälle vuosituhannelle, hieman myöhässä mutta kuitenkin.
Rakastan ylikaiken kahvia ja etenkin erikoiskahveja.
 Meillä täällä lähellä ei ole mitään kahviloita joista esimerkiksi erikoiskahveja saisi. 
Jos haluan jotakin erikoista kahvia otan auton alle 
ja päräytän lähikaupunkiin ja ostan tuon kahvikuppisen.
Joskus, mutta enimmäkseen hillitsen erikoiskahvihimon ja sepäs harmittaa...
Näin ollen jokainen tajuaa että tuolle yhdelle kahvikupille tulee aikas paljon hintaakin kun ajelen tuossa noin ristiin ja rastiin auton kanssa vain kahvin takia....
Säästän suuret summat loppupeleissä kun ostan koneen ja kapseleita tänne kotiin kuin että ajelisin aina kuin rupeaa tekemään mieli jotakin erikoista niin kaupunkiin.
(Vaikkakin nuo hankintakustannukset ovat aluksi sadan euron luokkaa...) 
Kuitenkin olen se kahvin suurkuluttaja.
Olen noin vuoden verran haaveillut meille kapselikahvin keittimestä
ja kun tuo joulupukkikaan ei sitä jouluna tuonut 
niin ajattelin että ostetaan päräytetään sitten oma kone.


 
Tätä en kuitenkaan vielä ole saanut aikaiseksi, sillä mielessäni on ollut tämä kyseinen kone
Dolce Gusto Piccolo-kapselikahvinkeitin.
 Jos joku teistä lukijoista omaa käyttökokemuksia tästä niin kertoisitteko? 
Hyvät kuin huonot puolet, sillä jos tämä ei olekaan ajatukseni vertainen, 
niin harmittaisi suuresti käyttää rahat hukkaan.



Olen ystävälläni tästä kyseisestä koneesta usean kerran juonut kahvia
ja valmistus näyttää aika helpolta ja vaivattomalta. 
Myöskin koneen ulkonäkö on mielestäni hauska ja pienen koon asiosta suosisin itse tätä. 
Sen saa tarvittaessa kaappiin säilytykseen 
(jota tuskin tulee tapahtumaan, jokapäiväiseen käyttöönhän tämä tulee ehkäpä) 
ja esillä ollessa se ei suurta tilaa vie pöytäosuudesta.
Myöskin itse kahvi erimakuisina ystävän koneesta maisteltuna vaikuttaa oikein hyvältä.

Myöskin muita saa ehdottaa sillä ostopäätökseen voi vielä vaikuttaa, 
haluan hyvän koneen ja hyvää kahvia.
mutta yksi asia on varma että se jonkinlainen kone tulee... 
PISTE!







13 kommenttia:

  1. Joskus voisi kyllä olla kiva maistella erikoiskahveja. Kurssilla, jolla käyn, olen nyt kahtena päivänä maistanut (koneesta) wienerkahvia, jossa on siis kahvia ja kaakaota. Muutoinhan juon suodatinkahvia, mutta silloin tällöin voisi olla erityinen kahviherkuttelu paikallaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahviherkuttelu ei ole milloinkaan kiellettyä, mielestäni ;D Mä olen niin kurkkuani myöten koukussa kahviin, suodatinkahvia juon joka päivä noin 8 kuppia... Erikoiskahveja tulee juotua ystävillä tai suurempaan kaupunkiin mentäessa melkeinpä jokainen kerta, sitä kiusausta ei voi vain vastustaa kun tietää että sitä on tarjolla.

      Nyt olen tullut siihen pisteeseen että pysty enää kahviriippuvaisena hillitsemään erikoiskahvi haluja ja näin ollen se kone on vain yksinkertaisesti pakko ostaa... Ja saapahan vieraatkin sitten maistella erikoiskahveja kun kyläilevät :)

      Poista
  2. Komppaan Dolcen puolesta. Mulla on laitteena Genio ja kehun kyllä maasta taivaisiin. Olen ymmärtänyt että tuo Piccolo on vähän rimpula malli, olikohan se sitten että siinä oli pieni vesisäiliö ja joku säätömahdollisuuskin uupui, muistaakseni? Sain itse onneksi kokeiluun suoraan tuon Genion ja on kyllä ihana. Käytössä on muuten päivittäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Genio on aikas kivan näköinen, enempi pingviini ;P <3 Eikä esimerkiksi tuo hinta erokaan ole suuri, Kiitos Outi tästä vinkistä, tuo taisi mennä nyt kyllä todellakin yli tuon Piccolon. :)

      Ja suurena plussana on tuo jos hyvin pelittää ja kuitenkin päivittäisessä käytössä, tuotteen elinikä kun on aina mahtava juttu, ettei tarvitse kuukausittain uusia....

      Poista
  3. Mulla on juuri tuo Piccolo keitin, ja saahan sillä erittäin hyvää kahvia! nam. Mutta, kahvin suurkuluttajana sitä menee paljon ja se on sitte jo aika kallista :/ lisäksi olen harmitellut kun nestleen ei ole kehitelty (ainakaan vielä..) ihan normaali kahvinappeja, kun esimerkiksi pauligilla on :( eli aika vähälle kahvikäytölle on jäänyt, tosin en kyllä raaski siitä luopuakaan <3

    Mutta minusta se on tosi näppärä ja kätevä, vaikka vesisäiliö on pieni niin eihän sillä muutenkaan saisi kun yhden kahvin kerrallaan ;) eli, ei haittaa vaikka useammin joutuisin säiliön veden vaihtamaan :) Muuten on kyllä todella hyvin toiminut! suosittelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vesi asia oli hyvä pointti. Totta puhut. :)

      Tuokin on totta että kalliiksi käy jos joka päivä juo, mutta uskon että minulle kävisi niinkuin esimerkiksi sodastreamerin kanssa, aluksi sillä tehtiin todella todella paljon ja jokapäivä, kun kiintiö tuli täyteen se jouti kaappiin ja siellä on edelleen... Joten kun tuo alkuhuuma laantuu (jos laantuu) niin sen jälkeen kone olisi vain käytössä kun tulee suuri mielihalu juoda erikoiskahveja...

      Pihinä tuhlaaja ihmisenä olen tehnyt laskemia ;DDD vaikka joisin joka päivä kupin tai kaksi erikoiskahvia se tulee silti minulle halvemmaksi :D Meiltä lähimpään kahvilaan josta saa erikoiskahveja on matkaa 26 km :D ja tuo dieselin litra hinta on aikasmoinen nytten ja kahvikupin hinta on 4,50 euroa. :DDD Nauran täällä kommentilleni, ja totean että menipäs pilkun viilaamiseksi :D Pahoittelen :DDD

      Mutta kiitokset suuresti vinkeistä joita annoit, vinkit ovat aina tervetulleita ja on todella mahtava tietää muiden kokemuksia koneista! :)

      Poista
    2. Hih hyvä! en ole itsekään vähään aikaan erikoiskahveja keittänyt, mutta nyt keitän taas pitkästä aikaa :) <3 Herkullisia kahvitteluja!

      Poista
  4. Heippa!

    Minä ostin meille Dolce Guston vuosi sitten. En muista mallin nimeä mutta se ei ole mikään noissa kuvissa olevista. Cittarissa oli silloin tarjous, osta muistaakseni 12 pakettia (tai saattoi olla enemmänkin) niitä Dolce Gusto kahveja niin saat keittimen kaupan päälle. Hintaa kaupalle tuli n. 80 euroa. Joten oli tosi hyvä diili sillä nuo kahvipaketit on tosi hintavia.

    Kyllä me ollaan sitä kovasti käytetty. Miehen lemppari cafe latte ja minun choccochino ja nestlen kaakao :)

    Eli voin suositella! Itse en olisi varmaankaan ostanut laitetta jos ei olisi ollut niin houkutteleva tarjous :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :)
      Olen päättänyt että kone on Dolce Gusto ja malliltaan se joka on jossakin tarjouksessa ja kukkarolle sopiva :) Nyt vain toivon että silmiini iskeytyisi tuollainen samanlainen tai vastaava huippu tarjous kuin teille :P Toivossa on hyvä elää ;)

      Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle ja vielä paljon onnea casaan siirtymisestä! :)<3

      Poista
  5. Täällä ei ainakaan enää osaisi elää ilman omaa keitintä ;)) Näet minulla olevan mallin mm täältä:

    http://placefordreams.blogspot.dk/2012/11/dolce-gusto-arvonta.html

    Harmi, kun arvonta vaion jo mennyt, mutta ihan huippu kapistus tuo on! Myöskin nykyään saa pienemmistäkin kaupoista jo noita kapseleita, joka on ihanaa! Toki tulee kalliimmaksi, kuin normikahvi, mutta kuitenkin halvemmaksi, kuin kahvilasta haettu latte tms :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuumeisesti arvonnan ollessa käynnissä havittelin kolmella arvalla, mutta ei tärpännyt, hitsin vitsi. ;D

      Tuo kone on muotoilultaan aikas mahtava, erikoisen söpö, mutta kaupassa tuota katsellessani olen tullut valitettavasti siihen tulokseen, että se on liian suuri meidän keittiöömme. :/ Vaikkakin mahtava se olisi. :)

      Poista